Muuto kevad-suvi 2024

Taani sisustusbränd Muuto tutvustas hiljuti uudiseid, mille seast leiab nii päris uusi disaine kui ka juba tuttavate toodete uusi versioone. 


Uue tootena lisandus Muuto valikusse Jamie Wolfondi poolt loodud eristuva disainiga Set laualamp, mida iseloomustavad tööstuslikud jooned. Set lambi ülessuunatud valgus kumab vastu alumiiniumist kuplit, tänu millele on valgus piisavalt ere, kuid ei ole pimestav. Valgusti kupli kõrgust saab muuta - sellega muutub ka valguse tugevus. 

Set laualamp. Tootja: MuutoSet laualamp. Tootja: Muuto


John Tree disainitud pikendatav Earnest laud on näide ajatust skandinaaviapärasest puidust lauast. Täispuidust lauda saab pikendada laua otstesse käivate pikendustega, millega saab juurde luua kuni 4 istekohta. Põneva nüansina jookseb pikenduste puidusüü suund risti lauaplaadi puidusüü suunaga.

Earnest on valikus suurustes 205/248/293 x 100 cm ja 260/304/348 x 100 cm naturaalses ning tumedaks õlitatud versioonis. Pikendused on müügil eraldi. 

Pikendatav Earnest söögilaud, Fiber toolid ja Top rippvalgustid. Tootja: MuutoPikendatav Earnest söögilaud, Fiber toolid ja Top rippvalgustid. Tootja: Muuto


Sarja laienduste alla läheb Norra disainiduo Anderssen & Volli loodud madala seljatoega Doze tugitool, mille muudavad väga istumakutsuvaks selle pehmed ja kaardus jooned. 70ndate aastate disainist inspiratsiooni saanud tugitool seob endas skandinaaviapärasuse ja modernsuse. Doze on valikus paljudes kanga- ja jalaversioonides.

Madala seljatoega Doze tugitool, Around laud ja Relevo vaip. Tootja: MuutoMadala seljatoega Doze tugitool, Around laud ja Relevo vaip. Tootja: Muuto


Helerohelise värvitooni võrra said rikkamaks Jens Faberi loodud Tip laua- ja seinalambid. Tip on selge disainiga funktsionaalne valgustitesari, mille kuplit saab suunata just sinna, kuhu valgust tarvis on. Valgusti on varustatud dimmeriga. Tip lambid on valikus viies värvitoonis.

Tip seinalamp. Tootja: MuutoTip seinalamp. Tootja: Muuto


Täiendust on saanud ka Post valgustiseeria, mis on nüüdsest saadaval lisaks mustale värvitoonile oliivirohelisena ning ka laualambi versioonis. Earnest Studio disainitud Post valgustil kinnituvad kuplid magnetiga varre külge, mistõttu saab neid asetada ja sättida vastavalt enda soovidele.

Post põrandalamp. Tootja: MuutoPost põrandalamp. Tootja: Muuto


Muuto toodetega saad lähemalt tutvuda ELKE Mööbli sisustussalongis Järve Tornides (Järve 2, Tallinn) ja ELKE Mööbli e-poes.


Tagasi blogipostituste avalehele