Leia oma lemmik: 10 iseloomuga tugitooli

Nädalavahetus ja mõnus tugitool, kuhu end kohvi- või teetassi kõrval raamatut lugema unustada, käivad käsikäes. Mugav tugitool toimib sel puhul hea stressimaandajana, mis pakub võimalust oma turvatsoonis mõnusalt lõõgastuda.

Valisime oma toodete seast välja kümme lemmik-tugitooli, mille seast leiab nii uuemaid kui ka vanemaid klassikuid suurematesse ja väiksematesse ruumidesse.


Doze tugitooli Taani disainibrändilt Muuto muudavad väga istumakutsuvaks selle pehmed jooned ning seljatoe ja käetugede kaared. 70ndate aastate disainist inspiratsiooni saanud tugitool seob endas skandinaaviapärasuse ja modernsuse.

Doze tugitool ja jalatugi. Tootja: Muuto


Hispaania tootja Sancali Tortuga tugitool mõjub ühtaegu retrolikuna ja samas ka väga kaasaegsena. Tulemuseks on väga eristuva disainiga ajatu tugitool, mis mõjub interjööris pilgupüüdjana.

Tortuga tugitool ja jalatugi. Tootja: Sancal


Eelmise sajandi keskpaiga Põhjamaade disaini ja Brasiilia modernismi aimav Audo Copenhageni Brasilia tugitool pakub väga mõnusat ja mugavat istumiskogemust. Tugitoolile on omane robustne raam ning liialdatud proportsioonidega käetoed.

Brasilia tugitool. Tootja: Audo Copenhagen


&Traditioni Cloud tugitool kuulub suuremasse tootesarja, mis ühendab endas itaaliapärast pehmust ja mugavust Taani disainile omaste joonte ning mööblivalmistamise traditsioonidega.

Cloud tugitool. Tootja: &Tradition


Taani disaini suurkuju Arne Jacobsen disainis Fritz Hanseni Egg ehk "Muna" tooli 1950ndate aastate lõpus eksklusiivselt Kopenhaageni hotellile SAS Royal Hotel ning kirjutas sellega Taani mööblidisaini maailma disaini ajalukku. Egg on üks Jacobseni disaini triumfidest, mis on tänaseks tõusnud disainiklassika tippude sekka.

Egg tugitool. Tootja: Fritz Hansen


Ferm Livingu Rico tugitool on ideaalne selleks, et seal ennast kerra tõmmatult mõnuleda. Trendikalt kurvikas vorm annab Ricole majesteetliku mulje.

Rico tugitool. Tootja: Ferm Living


Kurvikas, pehme ja madal Pacha tugitool Gubilt on pärit 1975. aastast. Pacha pakub väga suurt istumismugavust ja silmailu. Legendaarse disaineri Pierre Paulini eesmärk oli luua tunne, justkui istuksid pehmel pilvel. Tugitool mõjub tänu vormidele väga orgaaniliselt ja väga lõõgastavalt, kuid samas on tegu väga ergonoomilise ja peensusteni läbimõeldud detailidega.

Pacha tugitool. Tootja: Gubi


HAY Dorso on väikeste mõõtudega väga mugav tugitool, mis sobib ühtmoodi hästi kodusesse interjööri ja ka kohvikutesse, hotellidesse, asutuste ooteruumidesse ja kontorite puhkenurkadesse.

Dorso tugitool. Tootja: HAY


Prostoria Kontrapunkt tugitool-lamamistool ühendab endas kompaktsed mõõdud ja visuaalse tasakaalu, tänu millele on tegu suurepärase ruumisäästliku lahendusega. Prostoria Kontrapunkt muutub sujuvalt ühest tootest teiseks ilma elektriliste mehanismideta – tulemuseks on tugitool, mis muutub lamamistooliks vaid käepidemeid tõstes.

Kontrapunkt tugitool. Tootja: Prostoria


Ida- ja põhjamaiseid nüansse miksiv HAY Uchiwa tugitool on oma idee saanud traditsiooniliselt jaapani lehvikult. Uchiwa on väga avatud ning kutsub istuma ja mõnulema.

Uchiwa tugitool ja jalatugi. Tootja: HAY


Kui vajad abi õige tugitooli leidmisel, ammuta inspiratsiooni ja leia oma uus lemmik ELKE Mööbli sisustussalongi ja e-poe laiast valikust.


Tagasi blogipostituste avalehele